Om en inte äter kan en laga lasagne – och se på TV

Om en inte äter kan en laga lasagne – och se på TV

Idag har jag genom vårdcentralen fått beställt näringsdrycker. Fram tills att jag får dem har jag fått en annan variant av näringsdrycker av en vän. Det knepiga är att dryckerna kommer levereras till där jag är skriven, och inte till Lund. Så när de kommer måste jag helt enkelt åka tillbaka hit för att hämta dom, med det är ett senare problem

Några saker jag oroar mig för när jag kommer tillbaka till Lund är att jag måste komma ihåg själv att äta. När det inte finns någon aptit så är det väldigt lätt att glömma bort att äta, och när en inte har ätit på ett tag så blir det ännu svårare att äta sedan. Det är en ond cirkel, det har det i alla fall varit för mig tidigare. Det är också svårt för mig att skapa motivation till att laga mat när inget smakar och det inte finns någon vilja att äta. En sak för att göra det lättare för mig själv är att jag måste skapa sociala situationer kring mat som gör att ätandet inte blir det absolut viktigaste. En annan sak jag har gjort idag är att jag har lagat matlådor.

För övrigt har det varit riktigt dåligt tv-utbud under mellandagarna. Det har inte funnits något att titta på. Över. Huvud. Taget. En tycker ju att när i stort sett hela svenska befolkningen har semester (eftersom det har varit en ”löntagarjul”) så borde de olika bolagen vilja ha tittare. Istället tycker jag att det verkar som de har tävlat om vem som har kunnat visa de sämsta filmerna, konstigaste repriserna och mest meningslösa programmen. Efter nyår har det blivit lite bättre. Började se på en brittisk kriminalserie på SVT igår – Bletchley Circle – mycket bra! Rekommenderas!! Sen finns ju Tour the Ski, Skidskytte och inte minst Junior Hockey-VM.Lämna en kommentar