Nytt på TV och sätt förändra världen

Nytt på TV och sätt förändra världen

När jag inte är helt frisk så streamar jag alldeles för mycket amerikanska serier. Den senaste veckan har jag upptäckt en riktigt bra, och en som kommer kunna användas för att komplettera under perioder när mina favoritserier har uppehåll.

Den riktigt bra serien heter Nashville. Connie Britton, som var med i en av mina favoritserier genom alla tider Friday Night Lights. spelar en countrysuperstjärna som stöter på lite problem med skivförsäljning efter 25 år i branschen. Hayden Panettiere är det nya, unga stjärnskottet inom amerikansk country, men får imageproblem. Dessa två ligger på samma skivbolag och skivbolagets nya VD försöker få dem att arbeta tillsamman även fast de verkligen inte gillar varandra. Det är massor med bra, ny musik i serien. Många tillfällen där folk spelar på små klubbar, eller hemma och skriver ny musik tillsammans. Jag gillar den jättemycket och efter 8 avsnitt längtar jag efter det nionde som kommer på torsdag då serien återupptas efter juluppehållet.

Den andra nya serie jag tittat lite på heter Made in Jersey. Den handlar om en tjej från, Jersey, som är den första i sin familj att ha gått på collage. Hon är advokat och har precis börjat ett nytt jobb på en flashig firma i New York. Serien handlar om hur hon, med sin annorlunda bakgrund, har insikter som de andra på byrån inte har och de kulturkrockar som skapas då hon ska försöka få sina två världar att fungera tillsammans.

Nu ska jag fokusera på komparativa metoder och forskningsdesign och förhoppningsvis klara av att lämna in allt jag behöver för den här kursen så att jag bara har en sak som jag ligger efter med. Det här med att jag fick halsfluss tre veckor innan operationen gjorde att mina planer blev lite ändrade. Förhoppningsvis finns det sätt att ordna det innan sommaren.

Ikväll så ska vi i LSSK försöka förändra världen, en motion, en distriktskongress i taget. Motionsskrivarkväll är alltid intressant. Sätta idéer på papper!

 Lämna en kommentar