Paleo hollandaisesås (mjölkfri, paleo)
Att introducera ägg har gjort massor för livskvalitén! En sak som blivit mycket lättare är sås. Denna sås är en variant på hollandaise där smöret är utbytt mot kokosolja. En blender i glas är viktig för återkommande framgång i såsskapandet!
Hollandaisesås
Ingredients
- 3 msk kokosolja
- 2 st äggulor
- 1 msk citronjuice
- 1/2 tsk salt
Instructions
- Koka upp vatten och fyll blendern. Låt stå tio minuter.
- Separera äggulorna från äggvitorna och ställ åt sidan. Pressa juicen ur en citron.
- Värm kokosolja i en kastrull till ca 35 grader Celsius.
- Häll ut vattnet ur blendern och torka ur den ordentligt.
- Mixa äggulorna och citronjuicen i blendern.
- Sätt blendern på låg effekt och häll långsamt i kokosoljan.
- Krydda med salt. Pulsa några gånger för att blanda såsen.
- Servera direkt, om du behöver vänta lite med servering låt såsen stå i blendern så håller den temperaturen.