Konferens och ovanlig specialkost

Konferens och ovanlig specialkost

Jag är fritidspolitiker vilket innebär en hel del möten och konferenser, och i och med det många tillfällen där mat ska ätas i sociala sammanhang med personer som inte är familj eller nära vänner. Under det senaste halvåret har jag valt att ta med mig all mat själv, istället för att äta det som andra (med god ansträngning) försökt få till enligt mina specifikationer och riskera att det blir fel.

Jag har tillbringat två dagar på konferens. Det är första gången som jag har ätit mat som beställts med ”specialkost” och där jag inte har haft möjlighet att kompensera genom mat jag tagit med mig. Jag valde att hålla en mer liberal kosthållning för att möjliggöra en rimlig specialkostbeställning, och undvika de matvaror jag reagerar mest på.

Pga av sjukdom behöver jag specialkost. Jag kan inte äta gluten, mjölkprodukter, peppar, baljväxter och potatisväxter (potatis, aubergine, paprika, chili, tomat etc). Jag äter alla andra grönsaker och rotfrukter samt animaliskt protein. Det räcker gott med någon form av protein och grönsaker. Jag äter också alla frukter och bär.

Det är läskigt att skicka iväg en specialkostanmälan av det slag jag behöver. Den utgår inte från allergier utan ifrån kostbehov och sjukdom. Därav börjar jag alltid mina specialkostbeskrivningar med ”pga sjukdom”, vilket har gjort att jag får färre ifrågasättanden. Jag skriver också ofta att köket gärna får kontakta mig vid frågor.

Under den tvådagarskonferens jag precis varit på har maten funkat utmärkt!Lämna en kommentar