Paraply men inte gummistövlar, och en framtida regnkappa?

Paraply men inte gummistövlar, och en framtida regnkappa?

Vädret i den här staden är något av det märkligaste jag upplevt. Det skiftar så fort och jag kan inte tolka det. På Tjörn hade jag flera parametrar för att bedöma vädret, jag hade tv och såg på väderprognosen på tv i stort sett varje dag, i köket stod en ute/inne-termometer som kollades av varje morgon och kväll samt jag såg havet genom fönstret och vattnet beter sig väldigt olika beroende på vindriktning och styrka. Utöver detta så fanns det saker som återkom varje år, framförallt saker i naturen som lövfärg, grässtruktur, om hästarna är inne eller ute och liknande.

Här har jag en termometer, men jag har inte samma koll på prognoser, och jag kan inte riktigt tolka vädrets signaler. Framförallt saknar jag vattnet som berättade mycket om hur en skulle klä sig.

En annan sak som har ändrats är hur jag klär mig. På Tjörn var jeans standard, i kombination med tjock tröja och vind/vattentät jacka. Jag har ju dock aldrig riktigt gillat konceptet byxor och nu har jag klänning nästan jämt. Mina ytterkläder passar inte riktigt till klänning. I det blöta väder som Lund erbjuder tänker jag införskaffa en fin regnjacka. Nu funderar jag bara på var jag kan hitta en färgglad regnkappa i en fin färg eller med ett fint mönster. En kappa som går att ha när det är blött, men också då det är uppehåll eftersom vädret växlar snabbt, den ska gå att cykla i och den ska vara fin!

Ikväll när jag gick hem från Lillfredagsällskapet så spöregnade det. Denna gång hade jag paraply med mig, men regnet föll med sådan kraft att det inte hann rinna undan och hela Väster bestod av vattenpölar. Det är 1010 meter hem och mina fötter, eller ja benen upp en decimeter ovanför knäna var blöta som om jag stått i duschen. Så. Regnkappan kommer framöver aty kombineras med skor tillverkade av någon slags gummi.Lämna en kommentar