Pesto utan nötter och frön

Pesto utan nötter och frön

Sås är ett återkommande tema för mig, eftersom framför allt bristen på sås, eller hur svårt det är att få till rätt sås till rätt maträtt kan förstöra en hel måltid. En ny upptäckt är pesto utan nötter och frön!

Jag har varit lite rädd för att göra pesto, en rädsla som mest bestått i att jag inte förstått att den går att göra väldigt enkelt utan frön och nötter. Nu har jag testat, och jag är frälst!

Min pesto består till hälften av basilika och hälften babyspenat. Den innehåller därmed massor av godsaker och nyttigheter. Och självklart är det massor med vitlök i den! För allt blir bättre med massor av vitlök!

Hemma hos oss finns det numera alltid pesto i kylen. Jag äter pesto minst en gång om dagen. Jag har det på burgare, min frukosthash och till lax. Till det mesta helt enkelt!

På bilderna är det tjälknöl med grönskålssallad och baconbiff med palsternackspommes.

En liten instruktionsfilm

För första gången har jag börjat göra redigerade filmer som visar när jag lagar mat. Vi har köpt en liten mobilhållare till kamerastativet vilket gör det mycket enklare att filma på olika platser i köket. Det gör så att jag kan vinkla telefonen när jag filmar så att maten vilket gör att maten och inte jag hamnar i fokus. Jag har också börjat leka med iMovie för att redigera klipp för att fokus ska hamna där jag vill.

Ge mig gärna feedback om filmen! Jag är ju glad amatör och vill gärna bli bättre! Bättre blir jag bara om jag vet vad jag ändra på!

Så berätta vad du tycker i kommentarerna här eller på instagram.

Pesto utan nötter och frön i andra rätter

En av mina favoriter är shredded chicken. Jag använder ofta shredded chiken som proteinbas. Kyckling jag har i kylen till frukost, lunch och mellanmål. Jag gör oftast shredded chicken i Instant pot för att vi har en sådan, men det går också utmärkt att göra i ugnen.

Shredded chicken är toppen att värma upp i en gryta tillsammans med 2 dl pesto. Detta ger en grön vitlöksdoftande kyckling som vi gärna äter med ugnsrostade grönsaker.

Pesto utan nötter och frön

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Paleo
Portioner 2 dl

Ingredienser
  

 • 2 krukor basilika
 • 70 g babyspenat
 • 6 st vitlöksklyftor
 • 1-1,5 dl olivolja
 • 0,25 dl vatten
 • 1 msk citronjuice

Instruktioner
 

 • Hacka vitlöken i en matberedare. Därefter hackar du spenaten och basilikan.
 • Häll i 1 dl av olivolja, citronjuicen och vattnet medan matberedaren kör. Häll i mer olivolja om du vill ha lösare konsistens.
 • Kör tills peston är nästan slät.


2 thoughts on “Pesto utan nötter och frön”

 • Låter supergott!! Tack för alla superbra recept i aip-djungeln! Kan man använda en mixer/blender istället för matberedare? 🙂

  • Hej
   Kul att du gillar mina recept!! Jag vet inte om det funkar med blender, men tänker att det framförallt handlar om att finfördela först basilika och sedan spenat. Och beroende på blenderns knivar (hur högt de sticker upp) så borde inte det vara ett problem. Jag skulle dock ha i lite vatten redan tidigare i receptet om maskinen inte riktigt greppar i! Jag säger testa (allt är värt att testa ☺️) och berätta gärna hur det går!!

   Jag fick också ett tips, ha inte i olivoljan förrän precis på slutet, annars kan det bli något beskt!

Lämna en kommentar