Kokos- och limekyckling – nu ännu bättre!

För ett par månader sedan lagade vi denna rätt för första gången. Då med kokosmjölk och utan arrowrot. Nu har receptet förfinats, och jag publicerar det igen!

Denna rätt är toppen för en snabb middag (vi tog oss från frusen kyckling till middag på bordet på en timme), och den smakar ännu bättre dagen efter och är perfekt för matlådan!

Skriv ut recept
Kokos- och limekyckling
En snabb och supergod middag för alla dagar i veckan. Serveras gärna med blomkålsris.
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lägg kycklingfiléerna mellan två bitar plastfolie och banka ut så att de blir jämntjocka. Detta för att kycklingen ska tillagas mer jämt. Salta filéerna på båda sidorna.
  2. Hacka löken fint.
  3. Smält kokosolja på medelhög värme i en djup panna eller gryta, jag använde traktörpannan. Bryn kycklingen på båda sidorna. Ta ur pannan och lägg åt sidan. Kycklingen behöver inte vara genomstekt utan framförallt ha en stekyta.
  4. Ha i mer kokosolja och stek löken på medelhög värme tills den blir mjuk.
  5. Hacka koriandern fint.
  6. Häll i buljongen och limejuice pressa i vitlöken och ha i koriandern. Koka upp, och låt sjuda i fem minuter.
  7. Häll i kokosmjölken och koka upp, låt sjuda ytterligare fem minuter. Smaka av, salta vid behov.
  8. Ha i en skvätt vatten och arrowrot i en skakare, och toppred såsen. Rör ordentligt så att redningen blandas ut i såsen.
  9. Lägg i kycklingen i grytan. Koka lugnt under lock i 5-10 minuter tills kycklingen är färdig, vid 72 grader Celsius.
Receptanteckningar

Receptet är omarbetat från A Saucy Kitchen.

Dela det här receptet


Lämna en kommentar