Skolstart är alltid skolstart, oavsett hur gammal en är.

Skolstart är alltid skolstart, oavsett hur gammal en är.

Det här med första dagen. Jag blir inte bättre på det med tiden. Jag vet inte vilken gång i ordningen det är för mig, nu klass, nytt hus, ny skola, ny stad, ny institution, nya regler, nytt, nytt, nytt.

Idag har det varit första dagen. Valbar kurs inom mitt masterprogram. Vilket innebär att jag går en kurs inom ett annat masterprogram. Alltså. Genus och en hel klass med genusvetare på avancerad nivå. Och jag har aldrig läst genus förut. Jag har läst om risk, och om urbanisering i globala syd, och om hur kapitalismen förstör naturen. Men genus. Inte mer än de få inslagen som fanns på grundkursen på statsvetenskapen i Göteborg. I vilket fall kommer det bli utmanande. Och det är skitläskigt!Lämna en kommentar