Smärta

Smärta

Idag har jag fått besök av bästa Maria och Talla. Det var dagens höjdpunkt, by far! Resten av dagen har kantats av smärta av olika styrka och olika slag. Men jag har duschat och till och med tvättat håret, vilket måste ses som ganska bra. Dock har allting konsekvenser, att äta har konsekvenser, att sitta ha konsekvenser, att skratta har brutala konsekvenser. Det går att fortsätta på det spåret.

Sedan tycker jag att det här med att dela rum på sjukhus är ett problem. Vi är fyra, tre stycken tysta, slitna, nyopererade människor, och en tant som bara klagar, gnäller, låter och hojtar. Jag blir tokig. I går kväll fick sköterskorna säga till på skarpen om att en i ett fyra-rum släcker lampan på natten. Den här tanten hade till och med fått ett eget rum från början, men ville inte vara ensam, och istället störde hon oss andra hela natten. Jag ska inte påstå att min natt var lugn, men när det är natt på sjukhus försöker en vara så tyst som möjligt. Det är vanligt hyfs. Inte den här människan. En av de värsta jag delat rum med på sjukhus någonsin (inkluderat 7-åring med kronisk förstoppning när jag var 16). Om det inte vore för denna tant skulle denna sjukhusvistelse kunnat vara en av de bättre.

Men ont har jag, även om jag suttit uppe i fåtöljen stora delar av dagen. Och tröttheten som kommer från smärta, den är väldigt svår att förklara. Kombinera den tröttheten med väldigt starka smärtstillande direkt i lårmuskulaturen så ska jag strax dåsa bort för natten…Lämna en kommentar