Tacokrydda

Tacokrydda

Tacokrydda som är paleo, och går att göra AIP är en riktigt bra kryddblandning att ha till hands. Den är utan socker och mycket godare än butikens!

Kryddor och AIP

AIP begränsar vilka kryddor man kan använda. Och för att göra tacokrydda behöver man egentligen spiskummin, vilket är ett frö som inte är inkluderat i elimineringsfasen av AIP. När jag har kört strikt eliminering har jag därför fokuserat på exempelvis taquitos och shredded chicken istället för tacokryddat protein.

Däremot är spiskummin något som man kan testa att introducera tidigt, om man känner att man vill ha riktigt smakrika tacos. Vilket jag har gjort. I detta recept är det därför spiskummin. Men det blir väldigt gott även utan, så om man vill utesluta spiskummin är det bara att hoppa över den ingrediensen. Däremot så kommer det inte smaka lika mycket svenska tacos om spiskummin utesluts.

I mina tacos

I mina tacos har jag alltid mangosalsa, guacamole från receptet på taquitos ovan, sallad och gurka. Det blir inte lika många ingredienser som i “vanliga” tacos men jag tycker att det räcker gott!

Att bjuda på tacos

Att äta tacos är trevligt för att det går att anpassa för alla vid bordet utan att någon utesluts. När vi äter det hemma så anpassar vi till exempel brödet så att jag äter cassavatortillas och Joakim äter köpta skal eller bröd. Skulle vi ha gäster hemma så hade jag kompletterat mina ingredienser med alla klassiska tacosingredienser, som ost, crème fraiche, majs och fler röror. Men jag hade inte hindrat någon från att äta de ingredienser som är AIP. Jag hade också serverat alla köttfärs eller vegofärs med vår egenblandade tacokrydda. Eftersom jag tycker att den är godare än den som man köper, och den innehåller inget socker.

Tacos är helt enkelt en av de bästa sakerna att bjuda ett sällskap med många individuella preferenser på!

jag äter tacos

Tacokrydda

Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Paleo
Portioner 10 portioner

Ingredienser
  

  • 3 msk lökpulver
  • 4 tsk torkad koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 tsk spiskummin (uteslut vid strikt AIP)
  • 2 tsk ceylonkanel
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 2 msk sellerisalt

Instruktioner
 

  • Mortla alla ingredienser.
  • Häll i en burk och spara för framtida tacokvällar.
  • Använd ca 3 msk för 500 g köttfärs. Stek köttfärsen, krydda, häll i ca 0,5 dl vatten och låt koka ihop tills vattnet försvinner.


Lämna en kommentar