Två saker

Två saker

Ett. Mina glasögon kom fram! De hade av någon outgrundlig anledning blivit placerade rätt långt ner i pappersinsamlingen… det där med att gå i sömnen har ibland konstiga konsekvenser.

Två. Att bli av med plånboken, som innehåller både id och bankkort (plus allt annat viktigt) skapar en rejäl panikångest. När korten och id:t blivit spärrade, dyker den upp igen – eftersom det finns goda människor i världen. Skönt. Ingen tog mina pengar, vilket var den största orsaken till ångesten. Men nu. Nu ska jag försöka få tillgång till mina bankkonton igen. Jag har Nordea, det är värt att påpeka, för att Nordea har en dosa till internetbanken som kräver fungerande bankkort. Vilket jag nu inte har. Så. Steg ett är att skaffa nytt id. Enligt polisens hemsida kräver det att en nära släkting finns med på polisstationen för att intyga att jag är jag. Mina föräldrar bor i Stockholm och på Tjörn, bröderna i Stockholm, sambo har jag ingen, och jag befinner mig i Lund. Ett id-kort kostar pengar, pengar som jag inte får tillgång till förrän jag har fått ett nytt bankkort, och för att hämta ut det rekommenderade brevet behöver jag – ett id-kort (det är något av en ond cirkel). Sedan är det ju det här med att jag inte har kunnat skriva mig här i Lund, eftersom jag ville göra min IRA hos läkarna som gjort min ileostomi, och det var i Göteborg. Vilket gör att när det nya bankkortet skickas till mig på den adress jag är skriven kommer det komma till ICA Rorsman på Tjörn. Det är 37 mil eller så härifrån. 37 mil som jag antagligen måste åka för att kunna skaffa id-kortet som jag måste ha för att kunna hämta ut det där brevet… och den resan måste företas en dag när min far inte stänger på förskolan, eller helst en dag när han öppnar, vilket är tisdagar, tisdagar och torsdagar har jag obligatoriska seminarier på universitetet och kan egentligen inte åka härifrån. 

Så. Även om ångesten har släppt, har nu den stora tröttheten över den svenska byråkratin och den bristande logiken i systemet kommit över mig. Det måste ju inte vara helt ovanligt att människor blir av med sin plånbok, med både id och bankkort i. Hur ska jag kunna betala för nytt id, och kanske resan för att skaffa detta id, om jag inte har tillgång till mina pengar, vilket jag bara får om jag har ett nytt id.

Det är morgondagens problem!Lämna en kommentar