Fram och tillbaka

Fram och tillbaka

De sista dagarna har varit fyllda till bristningsgränsen, med folk, med aktiviteter, med läsning. Det har varit full fart! Förra helgen började jag Wigforssakademien. En socialdemokratisk utbildning på Viskadalens fokhögskola, som s-studenter ordnar tillsammans med ABF och Arbetarrörelsens Tankesmedja. Det var en helg i dåtidens tecken, med kvinnoorganisering, löntagarfonder, pensionssystem, ekonomisk demokrati och nya vänner. På vägen hem så tillbringade jag ett par timmar i Borås. En stad som inte är så party söndag eftermiddag, men som har riktigt fin offentlig konst och ett kafé som skulle passa in på söder med sina sex sorter smaksatt latte och gi-kakor samt lchf-lunch

Den kurs jag läser för tillfället har inte haft ett enda undervisningstillfälle som inte har dragit över. Det är egentligen inget problem, att få mer tid med lärarna är bra. Men på torsdagar slutar seminariet klockan sex om schemat följs, och jag har möte med LSSK halv sju. Emellan skulle jag helst vilja hitta någon form av mat, typ lundafalafel. I torsdags så gick jag 18.08, reste mig helt enkelt upp och gick. Det finns inte möjlighet för mig att sitta kvar och filosofera på torsdagar. Jag har ett rätt tajt schema. Mötet var riktigt bra! Mycket folk. Vi var 18 personer på mötet, och det var många jag inte kände sedan tidigare! Mycket nytt folk!

På fredagen fick jag min julklapp. En resa till Köpenhamn. Jag har inte varit i Köpenhamn många gånger i mitt liv, och nu bor jag när men åker ändå inte dit… Så jag fick en resa av mina lundensiska vänner. Det var mycket trevligt! Arbejdermuséet, restaurangen i botten med riktigt god öl, mat och snaps, en massa roliga butiker och brittisk pub blev tillsammans en mycket lyckad dag. Inne i en butik hittade vi en fantastisk bok, som blev guldkanten på julklappen, en bok med kända klassiska klänningar som olika kvinnor genom tiderna burit. 10 mönster med variationer. I boken finns även själva mönstren i ett fack på insidan av pärmen. Helt fantastiskt och ett fysiskt minne som kommer finnas med mig en lång tid framöver tillsammans med dagen i sig.

Idag, lördag, har det varit plugg, och det kommer fortsätta imorgon. Veckans litteraturpaper kräver mycket, tung läsning. Men det har även varit årsmöte med LSSK, med efterföljande knytkalas och öl. Det kommer bli en fantastisk tid framöver, med att driva LSSK framåt mot nya mål. Vi tog också beslut på att arbeta för att tillverka en fana. En klassisk fana, av den exklusiva sorten, som kan leva med och användas av klubben en lång tid framöver. Med ett avbrott för simultantolkande av melodifestivalen så var den en väldigt trevlig kväll med LSSK med tillsammans med andra trevliga sossar!Lämna en kommentar