Arsenik?!?

Arsenik?!?

Den sista tiden har magen havererat. Framför allt senaste veckan har det gått utför.  Jag har haft så fruktansvärt ont, sprungit på toa i tid och otid och är in i märgen trött. Det fungerar helt enkelt inte. Efter att ha pratat med bästa sjuksköterskan så har jag idag börjat ta suppar som har acetarsol som aktiv substans. Acetarsol utvinns ur arsenik och det i sig känns lite märkligt. Och att det står att överblivna mediciner ska hanteras som farligt avfall gör ju inte saken mindre absurd. Detta är alltså något jag ska stoppa i mig i åtminstone 19 dagar till.

När jag hämtade ut medicinen kom det inte med någon bipacksedel, vilket det inte brukar göra när medicinerna tillverkas av Apoteket, så jag har googlat lite. Den bästa infon fanns på engelska, hos brittiska Crohnföreningen. Och med tanke på mängden biverkningar jag får från de mediciner som jag brukar få vid skov, som av kortisonet, så verkar acetarsolet fördelaktigt. Eftersom jag inte har någon tjocktarm, men 20 cm ändtarm kvar, så är det där inflammationerna brukar sitta numera. Och då denna lilla stump får ta rätt mycket skit så behövs det inte mycket för att det ska bli stora problem.

Nu håller jag bara tummarna för att arseniken funkar! 2 thoughts on “Arsenik?!?”

  • Hej! Hoppas du mår bättre än i april då du postade senast. Jag har också IRA sedan 2012 och lider av UC.
    Är svårt att hitta andra med IRA att utbyta erfarenheter med tycker jag. Så vill du någonsin ha en IRA kollega att snacka med så finns jag här.
    Mvh Alexander

    • Tack så mycket för att du kommenterar, dåliga dagar har jag fortfarande många av och det behövs så lite för att ge guldkant på tillvaron. En kommentar kan vara just den guldkanten!

Lämna en kommentar