Det här med påsk och andra högtider

Det här med påsk och andra högtider

Högtider. Trevligt, men väldigt centrerat runt mat. Och mat och jag är inte alltid så bra vänner. Just idag var maten god och fin på alla sätt och vis, men magen är inte helt nöjd så bara det faktum att jag åt förrätt, huvudrätt och efterrätt, plus thé och sedan påskägg, har gjort att magen just nu bråkar. Men om jag nu ska äta mycket så är just påsken den bästa högtiden för mig. Mycket ägg, lammstek och äggost. Fina grejer helt enkelt.

Nu ligge röjsåg i sängen och hoppas på att mina prednisolonstolpiller och salvan som ska minska krampen i ändtarmen ska verka. Det brukar fungera rätt fort, men nu tror jag att magen tycker att jag ätit alldeles för mycket och framför allt att jag borde hoppat godiset. Jag är ju en sockerråtta av rang, så det har blivit för mycket godis de senaste dagarna. Sockret i godiset har som baksida att jag får halsbränna, att det låter som en traktor flyttat in i magen och att magen är allmänt orolig. Och sockret skapar också ett stort sug, efter mer socker och ännu mer efter pasta och potatis, två saker jag absolut undviker.

Men, men. Hoppas på att det blir lugnare strax och att jag får sova lite. För imorgon ska det grillas och spelas påskäggsspel.

 Lämna en kommentar