Äta ägg & äta ute

Äta ägg & äta ute

Igår gjorde jag två stora saker. Jag testade att äta ägg, och hittills känner jag ingenting. Och vi åt ute pga firade en födelsedag.
Jag gjorde en omelett till frukost. Med bacon och champinjoner. Det var jättegott, och jag fick ingen reaktion. Jag har hållit känslospröten ute och noterar allt avvikande i min mat- och symptomdagbok, så jag får göra en djupare analys om några fler försök. Men jag fick i alla fall ingen direkt reaktion vilket gör mig glad.
Vi firade också en födelsedag, och firandet skedde på restaurang. Jag var lite nervös med efter att ha lyssnat på Unbound Healing Podcast så valde jag att istället för att låta bli, försöka. Podden gav ett riktigt bra tips, läs menyn och se om det verkar möjligt att anpassa, ring sedan och prata med restaurangen. Så efter att stället bokats ringde jag, och efter det samtalet var det tydligt att jag kunde fixa ihop något genom att tweaka menyn.
De andra åt buffé. Jag åt istället á la cart. De hade grillat kött (grillat kändes tryggare än stekt) som skulle serveras på en bädd av grönsaker, med bea och pommes. Jag bad om att bara få grönsaker, och kött, inget annat. Jag hade också med mig en lapp där det stod vad jag inte kan äta (framförallt eftersom det kan vara väldigt svårt att undvika peppar, chili och paprika) som jag lämnade till personalen och det var uppskattat! Jag fick jättegoda grillade grönsaker och kött. Till efterrätt kunde jag ta färsk frukt. Och jag gick därifrån mätt och nöjd!
Jag kommer våga igen!Lämna en kommentar