Den 3:e garderoben

Den 3:e garderoben

Den senaste månaden har de kläder jag haft i min garderob och (min byrå) inte tilltalat mig över huvud taget. Jag har gått runt hemma i mjukisbyxor eller träningstights kombinerat med en stor stickad tröja. När jag ska lämna lägenheten har det känts som att inga kläder passar, att allt sitter konstigt och att oavsett vad jag satt på mig har jag känt mig sjavig. Känslan av att inte vara bekväm i mina kläder har gjort att jag ofta går ut i kläder jag uppfattar som direkt fula, för om kläderna är fula i sig, är det ju inte att kläderna inte passar som är problemet.

Anledningen till att det känns såhär är att jag har haft min första garderob framme. Den garderob jag har framme när jag väger och mår normalt. Jag har även en andra garderob. Det är de kläder jag plockar fram när jag ätit mycket kortison och är större än jag är när jag mår bra. Det är kläder som alltid finns tillgängliga, eftersom jag då och då kommer tillbaka dit och kläderna används från och till.

Men igår, då packade jag fram den tredje garderoben. De kläder som jag sällan använder eftersom de inte passar. BH:ar i mindre storlek. Linnen som passar, några andra kjolar. Men framförallt har jag packat ner alla kläder som blivit för stora i en av de rosa lådorna i botten av garderoben. De kläder som får mig att må dåligt över hur jag ser ut har jag tagit bort. Jag har också hängt in kläderna i en ordning jag gillar och fixat så att alla galjar är likadana. Jag har också beställt några nya klänningar, för även om kläderna som hänger i garderoben passar, så är det en del som sitter konstigt eftersom jag köpte dem när jag var mer vältränad. De är helt enkelt till för en annan kroppsform än jag har just nu. Så några nya klänningar till, och en ny BH, så kommer en del till av kläderna förpassas till förvaring.Lämna en kommentar