Det händer så mycket!

Det händer så mycket!

Det pågår flytt hemma hos mig. Om tre veckor ska vi flytta in i en ny lägenhet. Ett rum till. En lägenhet där vi tillsammans bestämmer hur det ska vara, det är inte som här där jag har fått plats bland hans grejer. Jag gillar verkligen vår nuvarande tvåa. Den är rätt lagom stor. Men den nya lägenheten har större kök. Det finns badkar, vilket kommer göra det mycket lättare att hantera mina mer smärttyngda dagar och jag älskar att bada. Det kommer också finnas ett extra rum. Ett rum som kommer bli bibliotek och arbetsrum, samt gästrum då familj eller vänner behöver det. Helt enkelt en bra grej att flytta.

Denna flytt kommer antagligen ändra bloggen lite. Självklart kommer magen vara viktig. Men jag kommer nog prata mer om inredning, pyssel och piff! Vi har tagit lägenheten utan att titta på den, allmännyttan LKF här i Lund har riktigt fina lägenheter och vi har tillbringat lite tid en likadan men spegelvänd trea, men vi har inte tittat på lägenheten. Jag vet därför inte vilka färger det är på väggarna. Inte heller vilka skåpluckor det är i köket, eller vilka golv det är. Utom de material som stod med i besiktningen. Så, just nu tänker jag å eventualiteter. Hur skulle jag hantera om det är ljusblå väggar? Hur skulle det funka med våra möbler? Vilka gardinger skulle passa? Om det är jättemönstrade väggar i sovrummet, hur mildrar jag det? Vad ska jag göra med alla fina bilder jag vill hänga upp om det blir för mycket? Vilka lakan ska vi ha för att kompensera? Det är en massa om, parkeringar och funderingar.

För att få inspiration har jag börjat följa en massa inredningskonton på Instagram. Det är mycket vitt. Men jag vill ha idéer på hur vi ska lösa en del praktiska problem på ett fint sätt som skapar ett hem där jag kan finna ro och inspiration. Jag funderar på vad jag ska göra med alla möbler i svart trä som kom med mitt samboliv, hur vi kan tweaka dem så att flytten blir så billig som möjligt. Det finns idéer på möbler som ska bytas ut och inhandlas i ett längre perspektiv, men just nu behöver jag idéer.
I skåpen här hemma finns det i stort sett bara fyra tallrikar och åtta glas, samt kläder i garderoben. Så livet är lite spartanskt. Jag längtar tills vi får nycklarna om lite mer än en vecka. Då ska jag sätta mig i nya lägenheten, fundera, fotografera, skissa och googla. Tänka vad vi kan göra nu, vad vi ska uppnå på sikt, realiteten och drömmen. Men innan dess ska jag testa en ny medicin. Jag ska klara av mensvärk. Jag ska hänga med coola brudar på landet. Jag ska äta god mat. Jag ska bada och ha sommar!Lämna en kommentar