Fixarhelg

Fixarhelg

Vi har bott där vi bor nu sedan augusti 2015. Men efter hand har små saker som vi stör oss på och vill fixa dykt upp.

Hallen har inte blivit färdig. Vi har en garderob som skapar ett 80 cm stort mellanrum, där har vi velat ha något. Vi har pratat bänk, skoförvaring och hylla. De 80 centimetrarna har gjort att många potentiella lösningar har blivit orimligt dyra. Mycket av det vi gillar har inte fått plats. Vi köpte en pall för ett par månader sedan, då löstes sittutmaningen. Numera kan man sitta och knyta skorna. Pallen löste ut vad gattet behöver vara – förvaring! Så i helgen köpte vi en Kallax bokhylla på IKEA, och vi köpte ben till den, sedan bestämde vi att vi stylar den med fyra byrålådor  (min, hans, mynt och busskort, och skolvärd) och två korgar (min och hans).

Lilla sovrummet har varit utan gardiner sedan vi flyttade in. Mest pga att det inte fanns några gardinstångsfästen någonstans i lägenheten när vi flyttade in, och det andra sovrummet var inte prioriterat. Gardinerna vi tänkt hänga upp hade vi i förra lägenheten, men vi behövde köpa en gardinstång. Och gardinstång för trehundra spänn är inte jättekul shopping. Nu har vi köpt gardinstång, strykt och hängt upp gardiner, och rummet känns helt plötsligt större!

Vardagsrummet i vår lägenhet har massor med sol från mitten på april genom hela sommaren. Solen skiner in från elva tills den går ner. En av de första sakerna vi gjorde när vi flyttade in var att köpa en transparent rullgardin som vi hängde för fönstret. Den håller ute det värsta ljuset och värmen, men det går ändå att se ut och blir inte helt mörkt. Balkongdörren däremot, den fick aldrig någon rullgardin. Förens igår!

Utöver de större grejerna har vi möblerat om lite, flyttat någon tavla, ändrat lite i skåpen, koordinerat galgar, och tvättat typ all tvätt! Nu känns det som att det (återigen) finns en grund för att försöka hålla ordning och en nivå som vi gillar, men har svårt att ha över tid.Lämna en kommentar