Har inte hunnit skriva. Livet kom emellan…

Har inte hunnit skriva. Livet kom emellan…

Imorgon, lördag den 8 augusti, flyttar vi. Vi hade en så bra plan. Började packa för flera veckor sedan, tänkte hämta nyckeln i måndags, kolla in lägenheten. Flytta en del småsaker och ta det lugnt med den sista packningen. Sen hände livet. Min pappa blev akut sjuk, så vi var tvugna (och jag behövde verkligen) åka hem till Tjörn. Så törsta förra veckan kastade vi oss i bilen för att vara närmare sjukhuset och kunna fixa hemma hos farsan innan han kom hem igen.
Pga av flera saker så fick J och jag vara själva i pappas stora hus vid havet i flera dagar innan han kom hem. Och vi om tillbaka till Skåne först onsdag eftermiddag, nu i veckan. Egentligen hade vi funderingar på att åka upp till Bohuslän efter flytten var klar, som en belöning efter ett lyckat värv. Nu blev det istället en stor omställning och våra planer inför flytten fick ändras. Under tiden pappa låg på sjukhus så gjorde vi lite utflykter, så det blev lite av semester. Men inte som jag tänkt mig.

Så kom vi hem, och hämtade nycklarna till lägenheten igår morse. FYI hade vi inte tittat på lägenheten innan vi tackade ja till att flytta in, så första gången vi var där var igår. Och det är många hål i väggarna, som är fult och dåligt åtgärdade. Det saknas två av fyra garderober. Skärbrädan i köket måste bytas. Sedan insåg vi att det var dåligt städat, fläkten i köket var inte tvättad, under tvättbänken i badrummet var det ordentliga ingrodda fläckar, runt toastolen fanns det beläggningar. Sedan drog vi fram kylskåpet, och där hade ingen städat på många år. Inte heller under diskbänken. Efter att vi fått lägenheten besiktigad idag, fredag, har vi därför städat. Lägenheten är nu tvättad från tak till golv. Skrubbat inne i och ovanpå alla skåp. Under bänkar. Putsat fönsterbrädor i marmor. Tvättat fönster. Samtidigt som allt i gamla lägenheten inte var packat.

Jag har egentligen inga problem med att ändra planer. Sä länge jag känner att jag kommer framåt eller kan påverka på något sätt. Igår och idag har varit frustrerande. Det har varit lite mycket att göra, utan att jag faktiskt har kunnat ta itu med något.

Men ikväll vid halv elva på kvällen så hade vi packat allt. Det står nu saker efter alla väggar. Och jag kan inte sova, eftersom jag har en flyttrelaterad variant av resfeber. Och mina fötter, och min rygg, bultar och värker. Och vi har inte ens börjat flytta ännu…

Fortsättning följer. I vår större, ljusare, nyare lägenhet. Som vi kommer få omtapetserad, och ommålad i stor utsträckning.

Och när det gäller magen. Så har jag börjat ta Questran, som kontrollerar gallan i tarmen. Och jag mår så mycket bättre! Men det är ett annat inlägg, en dag då jag inte tänker på förvaring, städning och logistik. En dag jag har tid att refelektera över allmäntillstånd och livskvalitet.Lämna en kommentar