Hur går det?

Hur går det?

Min tarm är nu väldigt öm.  Det sägs att man inte har känsel i tarmarna, man kanske inte har det, jag har det. Har varit uppe på sjukhuset och gjort en koloskopi. På den lilla tarm jag har kvar vill säga. Det är en undersökning som, för mig, gör väldigt ont. Ont på ett sätt så att det fortfarande nu en timme senare sitter i, i hela kroppen.

Resultatet av undersökningen var lite av varje. Inte någon jätteallvarlig inflammation, men en kronisk inflammation som funnits där länge. Låga järnvärden som måste åtgärdas. Mitt fall ska tas upp på läkarkonferens på fredag och sedan ska det antagligen bli nya mediciner. För att jag skulle klara av undersökningen fick jag den fantastiska lustgasen. Men nu är jag matt.

En sak som är lite jobbig med tarmundersökningar är fastan som är tätt kopplad till dem. Jag blir väldigt sliten av att fasta. Det sitter i i flera dagar och jag tar mycket stryk. Det bästa jag vet efter undersökningar och fasta är smoothies, så denna gång blev det en lyxsmoothie med hallon, björnbär och ingefära. Det behövs väldigt lite för att göra min dag, och just denna rosa gudagåva gjorde min. Men nu ska jag sova lite, och hoppas att jag är mindre påverkad när jag vaknar. Lämna en kommentar