Ingrediens: kokosolja

Minipannkakor (mjölkfria, äggfria, glutenfria, AIP, paleo, veganska)

Minipannkakor (mjölkfria, äggfria, glutenfria, AIP, paleo, veganska)

Pannkakor är en last jag har. Jag gillar att det känns lite extravagant och vardagslyxigt att äta pannkakor, men jag gillar också att det är förhållandevis enkelt och snabbt. Dessa minipannkakor är mjölkfria, äggfria, glutenfria, spannmålsfria och går bara att göra små då de inte 

Fläskfilé provencal – för autoimmun paleo

Fläskfilé provencal – för autoimmun paleo

Här om dagen tänkte jag på en rätt som min pappa gjorde ibland när det var kalas. Hela mitt minne var att det var skivad fläskfilé ovanpå potatis. Efter lite googling hittade jag vad det var för rätt, det var fläskfilé provencal! Självklart gick den 

Fläskfilé provencal – för autoimmun paleo

Fläskfilé provencal – för autoimmun paleo

Här om dagen tänkte jag på en rätt som min pappa gjorde ibland när det var kalas. Hela mitt minne var att det var skivad fläskfilé ovanpå potatis. Efter lite googling hittade jag vad det var för rätt, det var fläskfilé provencal! Självklart gick den 

Höstgryta med kyckling

Höstgryta med kyckling

Jag gillar höstiga grytor, och kyckling är enkelt att få bra på förhållandevis kort tid. Det finns tusen sätt att göra på, just denna har mycket grönsaker och såsen är kokosgrädde. Detta är en variant. Som jag verkligen rekommenderar!

Sötpotatisgratäng

Sötpotatisgratäng

I min förening hade vi socialistisk Thanksgiving i fredags. Temat ledde till att jag sökte lite nya recept eftersom det var ett knytkalas. Jag bidrog med brysselkål, sallad och sötpotatisgratäng med äpplen. De som var på middagen äter inte AIP och jag valde mina bidrag 

Smuldeg till paj – 4 gånger kokos!

Smuldeg till paj – 4 gånger kokos!

Jag älskar att baka. Och såhär till hösten vill jag ha paj! Efter flera test har jag nu kommit fram till en smuldeg som funkar utmärkt att lägga ovanpå äpplen, hallon eller vilken annan frukt eller bär du vill ha i en paj. Mat är 

Saffransdoftande fisk- och skaldjurssopp

Saffransdoftande fisk- och skaldjurssopp

Såhär på hösten fryser jag mest hela tiden. Jag vill dricka varmt, ha varma tofflor och vira in mig i filtar. Och göra varma soppor! En saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa är perfekt som huvudrätt, och om det går så är det gott med en bit 

Kokos- och limekyckling – nu ännu bättre!

Kokos- och limekyckling – nu ännu bättre!

För ett par månader sedan lagade vi denna rätt för första gången. Då med kokosmjölk och utan arrowrot. Nu har receptet förfinats, och jag publicerar det igen! Denna rätt är toppen för en snabb middag (vi tog oss från frusen kyckling till middag på bordet 

Zucchinibreadmuffins – glädjen i att baka!

Zucchinibreadmuffins – glädjen i att baka!

Jag introducerade ägg för ett tag sedan. Och jag upplever att jag kan äta ägg ibland. Ibland kommer nog mest användas för att baka! Det första jag bakade var zucchini bread-muffins. För en del år sedan var det en kursare från Nordamerika som bjöd klassen 

Smulpajen – återkomsten!

Smulpajen – återkomsten!

Jag gillar att baka. Och de senaste dagarna har jag haft ett rejält sötsug. Så igår kväll gicks det alternativa mjölskåpet igenom, och vi komponerade ihop en smulpaj. Vi läste igenom några recept och anpassade sedan med vad som fanns hemma.