Jag måste skaffa självbehärskning

Jag måste skaffa självbehärskning

Jag har ganska fort lärt mig att det finns en sak som jag lätt kan påverka när det gäller min livskvalitet. Att sova hela natten är nämligen en lyx som jag lätt kan möjliggöra genom att inte äta efter klockan 19. Utmaningen är att jag alltid har ätit ”kvällsmål”, typ frukostliknande mat, innan jag gått och lagt mig. Om det är denna vana eller om jag är gjord sån vet jag inte, men jag har väldigt svårt att sova om jag är hungrig. Kombinationen är helt enkelt lite svår.

Som igår hade jag dåligt med självkontroll. Resultat: jag vaknade kvart i tre av att påsen behövde tömmas.

Så jag tänker nu, jag ska skapa ett system där jag med en vecka i taget utmanar mig själv att inte äta efter 19, där det inte är socialt omöjligt att låta bli. I förlängningen hoppas jag att det leder till att svårigheterna att somna hungrig gradvis försvinner. Och det sägs ju även att det är nyttigt att låta bli att äta efter middagen. Men, en vecka i taget och vi får se hur det går!

Nu ska jag somna om.Lämna en kommentar