Känner inte igen mig

Känner inte igen mig

Nu i sommar är det fjorton år sedan jag fick diagnosen Crohns sjukdom. För drygt två år sedan opererades min tjocktarm bort.

Fram till operationen kände jag min kropp väldigt, väldigt väl. Jag kände av skov långt innan någon annan anade dem. Jag visste precis vad jag behövde för att kunna ta mig framåt oavsett hur illa det egentligen var.

imageSedan operationen är allt annorlunda. Jag har haft ett riktigt skov i februari 2013, och två mindre i augusti och november. Och nu har jag precis fått ett till. Och jag vet inte riktigt vad jag gjort för att trigga igång det, eller borde ha låtit bli att göra för den delen. Den här gången gick det hiskeligt fort. Det var brant och kraschen var brutal.

Det som är det svåra nu är att försöka lista ut hur jag ska ta mig upp till normalläge, nu när medicinerna satt tvärstopp på den nedåtgående spiralen. Inget är ju som det var.Lämna en kommentar