Kök: Glutenfritt

Fruktkräm – en kick för att starta igång dagen!

Fruktkräm – en kick för att starta igång dagen!

Jag är en yoghurttjej. Alla tider på dygnet. Yoghurt har varit en go to-mat när jag mått illa, varit aptitlös och när mat är mer ett måste än något jag längtat efter. I AIP, och i förlängningen i paleo (vilket är målet i min resa) 

Jordgubb- och rabarberkompott – när sötsuget faller på

Jordgubb- och rabarberkompott – när sötsuget faller på

Jag trodde att jag skulle vara sugnare. Men såhär tre veckor in har jag inte något sug efter chips (en av mina största laster som jag också mår sämst av), och inte heller något direkt godissug. Även om det är så, vill jag ibland vill 

Torsk i paket – en vardagslyx!

Torsk i paket – en vardagslyx!

Att upptäcka nya maträtter är en av de bästa sakerna med att byta kosthållning. Nya sätt att tillaga, nya ingredienser och nya smakbilder. Denna vecka kör vi frysrensning, och det blir mycket torsk. Gott och inte mig emot. För att ge de tre torskrätterna olika 

Blomkålspilaff färggrant till fisken

Blomkålspilaff färggrant till fisken

Blomkål. Känn på ordet, fundera på smakerna. Blomkål är inte det som jag tycker är mest upphetsande på tallriken. Samtidigt är det en ypperlig grönsak att göra tillbehör av. Mättande, ofta rätt prisvärd och lätt att få tag på närproducerat. Därför är det extra roligt 

Amerikanska pannkakor – en tidig glutenfri variant

Amerikanska pannkakor – en tidig glutenfri variant

Testade något nytt ikväll. Tidigare i veckan köpte jag en liten påse kokosmjöl för att kolla om det var något som jag kunde tänka mig att använda mig av. Efter ett försök med en mug cake och idag amerikanska pannkakor så tänker jag att det