Kolhydrater & reviderad påsbedömning

Kolhydrater & reviderad påsbedömning

Jag har som tidigare nämnts har provat tre olika sorters stomipåsar;  Coloplast, Welland och Nova. Efter att ha skiftat lite fram och tillbaka så kommer har de reviderade påsbetygen. Welland placerade sig långt utanför prispallen (trots att det bara finns tre deltagande påsar) får lägsta betyget

Nova får ett uppgraderat betyg. Den var bättre än Welland. Så nytt betyg

Coloplast får också ett uppgraderat betyg. Den vann med hästlängder även om den inte var perfekt. Så vinnaren är (för tillfället) coloplast med

Kolhydrater är det andra av dagens ämnen.
Jag har kommit fram till att kolhydrater och min mage inte är vänner. Jag har efter trial & error kommit fram till att jag framför allt inte äta ska kolhydrater efter lunch.

Så nu försöker jag hitta vilka grönsaker magen gillar så att jag kan fylla ut tallriken med goda saker som inte nödvändigtvis är gröna!0 thoughts on “Kolhydrater & reviderad påsbedömning”

  • Hej Klara!
    Har själv stomi och för mig är kolhydraterna mina lifesavers.. Blev lite nyfiken om varför det inte funkar för dig? Kul att du lade ut länken på ilcos sida på fb:)

    • Magen blir så fruktansvärt trög och uppblåst av kolhydraterna. Innan operationen räddade de mig och höll ner mig på ca 13 toabesök per dag… nu bildar de bara gaser och blåser upp påsen på ett ytterst obehagligt sätt. Framförallt är det jobbigt på nätterna. Så till frukost är det ok men inte till middag!

Lämna en kommentar