Mangosalsa till tacos

Mangosalsa till tacos

När man äter tacos så behövs det sötma. Och det får vi till genom mangosalsa! Mangosalsa till tacos är fantastisk då den har sötma, syrlighet och lite kryddighet. Och den gör sig fint till alla sorters tacoprotein!

Tacos är en avgörande bit för att AIP ska vara hållbart för mig. Det har mycket att göra med att jag har ett sånt sug efter konsistensen av bröd. Och när vi gör tacos så äter jag dem med cassavatortillas. Jag har hittills gjort tortillasarna utan rödbetspulver, men jag ska verkligen testa med pulver! Jag tycker att färgen blir så fantastiskt fin!

Saker att ha i AIP-tacos

Tacos kan innehålla massor av saker, och kan bestå av många ingredienser. Vår bas är oftast guacamole, mangosalsa och någon form av protein. Det är ofta tacokryddad köttfärs, men kan också vara shredded chicken och jag försöker hitta ett riktigt bra alternativ för panerad fisk, men för det behöver vi hitta matbanan och det finns inte i butik just nu.

taquitos
Taquitos

Guacamolen som jag tycker är absolut bäst är från ett recept på taquitos, som också är ett fantastiskt sätt att äta tacos och få till brödkonsistensen. Den är len och krämig, och innehåller koriander vilket jag älskar!

Vi har nästan alltid avokado i bitar i tacosen också. Det ger lite mer konsistens och fyllnad till tacosen.

Utöver det så har vi alltid någon form av småhackad sallad och gurka i våra tacos.

Mangosalsa till tacos

Mangosalsan ger tacos balans. Mangosalsan är söt, och många tycker nog att den är lite för söt. Men jag tar ofta bara ett par, tre bitar mango i varje tacos jag gör och ser framför allt mangosalsan som ett fint litet sidotillbehör till de stora ingredienserna: bröd, protein och guacamole.

Mangosalsa som rester

När man gör mangosalsa på en mango, och har två personer i hushållet, så blir det ofta rester över. Jag brukar använda resterna till att ge andra måltider lite extra färg. Det funkar till exempel väldigt bra till hamburgare och palsternackspommes.

Mangosalsa

Snabb och supergod mangosalsa till tacos
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 17 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Paleo

Ingredienser
  

  • 1 st mango
  • 2 tsk limejuice
  • 1 st röd lök liten
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk honung
  • salt

Instruktioner
 

  • Skala mangon och skär den i väldigt små bitar, max 0,5 cm stora. Hacka löken smått, gärna i en matberedare. Hacka även koriandern smått.
  • Om du har fast honung, smält honungen några sekunder i micron så att den blir rinnande.
  • Blanda alla ingredienser i en ganska stor skål så det går att röra runt. Smaka av men en nypa salt.


Lämna en kommentar