Maten och magen

Maten och magen

Såhär efter en vecka då jag generellt har varit hård med vad jag har ätit, med vissa väl valda undantag, så kommer här en första lägesrapport. Min mage blir mycket mer lätthanterlig om jag undviker rena kolhydrater i form av exempelvis pasta, potatis och bröd. Att undvika bönor och kål är också något som gör allt lite stabilare. Magen gillar tillagade grönsaker i högre grad än råa, så det blir hellre stekta/kokta grönsaker (då jag inte har ugn) än råa, annat än sallad. Avokado gör att magen blir lugnare. Jag kan inte äta mycket fett, för det gillar inte systemet, en stor andel, men inte de höga nivåer som förespråkas inom LCHF. Socker är också något som magen inte blir glad av, nu har jag köpt sötningsmedel att ha hemma, även om jag egentligen inte är för idén. Men jag tänker att det är med sötningsmedlet som med lightläsk, om jag vill ha sötman, så är det bättre (för mitt välbefinnande) att det inte är rent socker. Visst finns det en baktanke att kanske gå ner ett par-tre kilo, men i grunden handlar det om antalet toalettbesök, mullrandet från tarmarna och hur akut jag måste gå på toa efter måltider. Möjligheten att planera är inte helt fel heller. Men det är mycket mediciner. Det är dyrt att äta bra. Det kräver framförhållning och planering. Men för det mesta så känns det bättre. Även om jag just nu gärna skulle gå ut från kontoret och köpa en morotsmuffin. Men jag gör det inte! Jag ska under min första kontorsvecka inte köpa något på stan. Det kommer bli tillräckligt mycket ändå under sommmaren.

Nu när jag har fått koll på själva måltiderna, kommer nästa grej. Att sitta framför en dator 8 timmar om dagen kräver, för att jag ska kunna vara allert, mellanmål. Nu börjar jakten på bra mellanmål att ha i kylen på jobbet. Kesoplättar kanske skulle vara ett alternativ. En burk turkisk yoghurt eller naturell skyr och några bär. Helst ska det inte vara frukt. Helst ska det gå att äta lite stående. Jakten har börjat!Lämna en kommentar