Jordgubb- och rabarberkompott – när sötsuget faller på
Gå till recept
Jag trodde att jag skulle vara sugnare. Men såhär tre veckor in har jag inte något sug efter chips (en av mina största laster som jag också mår sämst av), och inte heller något direkt godissug. Även om det är så, vill jag ibland vill ha något gott, som jordgubb- och rabarberkompott!
Men jag vill äta gott! Och jag gillar att krypa upp i soffan framför en bra serie och ha något gott i glaset eller på tallriken.
Jag gillar rabarber. Och har läst massor av rabarber- och jordgubbsrecept. Min uppfinning blev en rabarber- och jordgubbskompott. Den har bara lite sötning och går att göra på under 20 minuter.
Rabarber- och jordgubbskompott
Jag gillar rabarber. Och har läst massor av rabarber- och jordgubbsrecept. Min uppfinning blev en rabarber- och jordgubbskompott. Den har bara lite sötning och går att göra på under 20 minuter.
Ingredienser
- 130 g rabarber 3 tunna rabarber
- 100 g jordgubbar 5 stycken jordgubbar
- 10 g honung
- 2 msk vatten
Instruktioner
- Skär rabarbern i bitar, ca 1/2-centimeter tunna
- Lägg rabarber, vatten och honung i en kastrull. Koka upp. Rör om så att rabarberna och honungen blandas och inte bränner fast.
- När kompotten kokat upp sänk temperaturen. Låt skjuta 2 minuter under lock. Rör någon gång.
- Ta av när rabarberna blivit mjuka. Låt svalna i 10 minuter.
- Skiva jordgubbarna.
- När rabarberna svalnat, vänd i jordgubbarna.
- Njut!