Nu går vi in i julmode!

Nu går vi in i julmode!

Första december. Och nu har de tre tomtarna (Nästomten, Bentomten och Smörtomten) fått en plats på julbordet i hallen, tillsammans med amaryllisen och hyacinterna.

Jag gillar julen! Inte så mycket för tomtarna, men lamporna, ljusen, mysiga tofflor och ullfiltar. Det känns mer ok att sitta uppkurad i soffan med varm choklad och hemnetknarka. Nu ska det bytas gardiner i köket (de enda mer juliga gardiner vi byter till), och adventsstjärnorna ska upp!

Igår kom årets adventskalender upp. Vi maxar julen genom att ge varandra paket varje dag hela december. Varje dag öppnar vi paketen tillsammans och prioriterar den tiden ihop. Och vi har riktlinjer som vi tog fram inför vår första paketkalender ifjol.

Jag tänker att det inte blir roligare än man gör sig… och vintern, och inte minst den skånska fukten, gör att min kropp blir en mänsklig barometer som värker och är stel. Det är också många infektioner i omlopp, och jag blir både sjuk oftare och sjuk längre . Så jag maxar. Och försöker hitta alla fördelar som finns med vintern!Lämna en kommentar