Jordgubb- och rabarberkompott – när sötsuget faller på

Jag trodde att jag skulle vara sugnare. Men såhär tre veckor in har jag inte något sug efter chips (en av mina största laster som jag också mår sämst av), och inte heller något direkt godissug.

Men jag vill äta gott! Och jag gillar att krypa upp i soffan framför en bra serie och ha något gott i glaset eller på tallriken.

Jag gillar rabarber. Och har läst massor av rabarber- och jordgubbsrecept. Min uppfinning blev en rabarber- och jordgubbskompott. Den har bara lite sötning och går att göra på under 20 minuter.

Skriv ut recept
Rabarber- och jordgubbskompott
Förberedelsetid 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Passiv tid 10 minuter
Portioner
portion
Ingredienser
Förberedelsetid 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Passiv tid 10 minuter
Portioner
portion
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär rabarbern i bitar, ca 1/2-centimeter tunna
  2. Lägg rabarber, vatten och honung i en kastrull. Koka upp. Rör om så att rabarberna och honungen blandas och inte bränner fast.
  3. När kompotten kokat upp sänk temperaturen. Låt skjuta 2 minuter under lock. Rör någon gång.
  4. Ta av när rabarberna blivit mjuka. Låt svalna i 10 minuter.
  5. Skiva jordgubbarna.
  6. När rabarberna svalnat, vänd i jordgubbarna.
  7. Njut!
Dela det här receptet


Lämna en kommentar