Varm sallad med sötpotatis (AIP, paleo, vegansk)

Varm sallad med sötpotatis (AIP, paleo, vegansk)

Enkelt och snabbt, men gott, är avgörande för att lyckas hålla en kost där all mat ska lagas från grunden. Denna varma sallad började jag arbeta med vid jul då jag skulle komplettera ett julbord. Sedan dess har den utvecklats till att bli en favorit! Vi har ätit den hemma, men jag har även bjudit på den, och vi har framförallt ätit den med rökt fisk (både lax och makrill). Salladen går att göra på 20 minuter, plus den tid det tar att värma ugnen.

Varm sallad med sötpotatis

En varm sallad som både har krisp och sötma, och som går att äta till mycket. Den är också snabb att göra!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Huvudrätt, Tillbehör
Cuisine Autoimmun paleo, Paleo
Servings 2 portioner

Ingredients
  

  • 400 g sötpotatis
  • 3 dl rödkål hyvlad
  • 15 st brysselkål går att byta mot sparris, 6 stycken
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm granulerad vitlök

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 200 grader, vi har varmluftsugn.
  • Skala sötpotatisen och skär i mycket små bitar, ca 3 gånger 3 milimeter stora. Lägg sötpotatisen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta med ett kryddmått salt. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  • Hyvla rödkål och lägg i botten på en serveringsskål.
  • Ta bort de yttersta lagren på brysselkålen, och rensa kanten. Dela brysselkålen i halvor. Värm en stekpanna på medelhög värme och ha i lite olivolja. Stek brysselkålen i ca 7 minuter, de kan gärna få lite färg. Smaksätt med citronjuice, honung, salt och vitlök och rör hela tiden tills vätskan har försvunnit. Lägg brysselkålen ovanpå rödkålen i serveringsskålen.
  • Ta ut sötpotatisen ur ugnen och häll i serveringsskålen. Servera.



Lämna en kommentar