Gemensam utflykt med grillning – och jag med matlåda

Gemensam utflykt med grillning – och jag med matlåda

Vi var i Genarp i helgen. Det var valupptakt med kampanj och grillning. Grillad korv med bröd finns inte med i vad jag kan äta, Jag funderade en del på vad jag kunde göra för att kunna delta utan att behöva sticka ur för mycket, men bestämde mig tillslut att det hade varit knepigt att ta med eget att grilla under omständigheterna, så istället tog jag fram min matlåda och frysväska. Det blev kycklingsallad.

Jag gjorde hel kyckling i ugn kvällen innan. På morgonen rostade jag små skivor av sötpotatis och små bitar av broccoli i ugnen. Jag gillar att ha ”crisp” i mins sallader och just sötpotatis och broccoli gör sig även svala när de är tillagade. Jag skär grönsakerna i små bitar och oljar in samt saltar och ungsrostar på 200 grader i 15 minuter.

I botten av salladen la jag salladsmix med röd mangold, babyspenat och ruccola bl.a. sedan skivade jag i gurka. Jag skar champinjoner i kvartar och hade i. Till sist la jag på de rostade grönsakerna. I det ena lilla facket hamnade kycklingen, då salladen håller sig fräsch längre om proteinet ligger vid sidan om fram till servering. Och i det andra lilla facket tog jag med tzatziki från middagen kvällen innan. Tzatzikin är på kokosyoghurt från Garant (finns på Willys och Hemköp).

Det blev riktigt gott att äta medans de andra åt tjockkorv med bröd. Jag förvarade maten i min lilla frysväska i fyra timmar innan lunchen åts, med en kylklamp funkade det utmärkt!Lämna en kommentar