Seriebonanza

Seriebonanza

På sistone har jag upptäckt några nya serier. Så här kommer topp 3 just nu, bland de nya alltså! Alla dessa serier har jag sett vad som finns att se, så det är en helhetsbedömning om vad som är läget i just detta nu!

star-crossedFörst och främst har vi romantisk high school sci-fi med Star-Crossed. Star-Crossed äger rum 2024, 10 år efter att ett rymdskepp fyllt med aliens har crashat någonstans i USA. I serien får vi följa sju av aliensen, Atrians som de kallas, när de börjar high school för första gången, utanför den militariserade zon där de bott de senaste årtiondet. De centrala karaktärerna är Emry, människotjejen och Roman, atrionkillen. Jag som är väldigt svag för romantik och high school/college-serier tycker att Star-Crossed är riktigt bra. Den får fyra stjärnor på en femgradig skala!

I serien finns det flera skådisar som jag sett förut. Amiee Teegarden är den som jag minns bäst från hennes roll i Friday Night Lights, en riktig höjdarserie!

reignDen andra serien jag gillar just nu är det historiska dramat Reign. Reign utspelar sig på 1500-talet i Frankrike runt Mary Queen of Scotts som just lämnat kloster och återförenats med sin trolovade den franske kronprinsen Francis. Serien rör sig i det franska hovet där den franska kungafamiljen med Kung Henry och Drottning Katherine i spetsen styr, och de komplicerade familjeförhållanden som skapas när makt och politik är de avgörande faktorerna för vem som får gifta sig med vem. Seriens huvudperson är Mary, som kommer som ny till det franska hovet i  mitten av sina tonår, men viktiga biroller är kronprinsen Francis och hans halvbror Sebastian. Det är mycket drama och mycket komplikationer i denna serie. Den får tre stjärnor av fem möjliga.

Chicago Fire - Season 2Min tredje nyss sedda serie är Chicago Fire. Denna utspelar sig som titeln säger på en brandstation i Chicago. Vi får följa truck 81, squad 3 och ambulans 61 som alla hör hemma i den andra skiftlaget på brandstation 51. En gång i tiden älskade jag cityakuten, och den här serien är i stil med den. Det är en ensembleserie som har många viktiga karaktärer som driver serien framåt. Eftersom serien är centrerad kring en brandstation är det ingen brist på drama, och inte heller romantik då skiftlagen arbetar tillsammans 24 timmar i sträck. Även denna serie får 3 stjärnor av fem möjliga.

 

 Lämna en kommentar