Trött och nervös

Trött och nervös

Vi firade en födelsedag igår i Malmö. Mycket trevlig fest. Många fantastiska människor. Lite mycket alkohol. Idag är jag lite matt. Men eftersom jag stannade hos födelsedagsbarnet över natten så fick jag pannkakor till frukost. Pannkakor, äggröra och nomineringar dagen efter en rätt blöt tillställning säger så mycket om mig och folket som finns runt mig. Det är fascinerade hur mycket tankekraft vi lägger ner på att allt ska bli så bra som möjligt inför valet nästa år. Jag är nördig. Jag älskar det!

Magen är inte helt förtjust i alkohol. Det gör inte ont eller så utan det är snarare så att balansen som jag bygger upp med en väl kontrollerad kost blir helt rubbad av alkohol. Fler toabesök. Det bästa magen vet vid dessa tillfällen blir helt plötsligt min  till vardags värsta fiende kolhydrater, som de där pannkakorna till frukost. Det är som att mjölet suger upp alkoholen och kompenserar. Även om jag blir uppblåst och får huvudvärk av kolhydraterna så blir magen lite lugnare. Det är lite märkligt, men, men.

Nerverna börja bli på helspänn inför morgondagens terminsstart. Jag hoppas att jag har valt rätt kurs. Att det kommer bli intressant. Att det finns några människor som jag kan tänka mig att hänga med. Att jag kommer orka. Det här med att inte riktig kunna planera är knepigt för mig. Kursansvarig skickar ut ett schema men ett schema säger bara delvis allt om hur mycket vi kommer att ha att göra. Det är seminariegrupper som ska formas. Det är frågor om hur examinationerna sker framför allt om det är enskilt eller i par eller i grupp. Det påverkar hur mycket jag kan styra min tid och min tillvaro. Imorgon så får jag reda på hur min höst kommer formas. Jag längtar. Jag är nervös. Det är spännande. Jag vill veta!Lämna en kommentar