Unna sig

Unna sig

Belöningar är viktigt. Det är viktigt att på något sätt uppmärksamma när man gjort något bra, när jag lyckats med något.

När jag unnat mig saker tidigare har det varit framförallt två kategorier; godsaker och skor. Skor har oftast varit kopplat till goda skolprestationer. Annars gillar jag att göra paj, äta glass och dipp med chips. Nu är många godsaker uteslutna, och de lättillgängliga, som att köpa glass på stan, är inget alternativ. Och skor finns det ju utrymmesbegränsningar för.Så nu måste jag fundera ut nya saker att unna mig.

Förra veckan beställde jag hudvårdsprodukter. Att ha bra ansiktsprodukter skulle kunna vara ett nytt sätt för mig att unna mig. Och att ge mig själv tillåtelse att använda dem dagligen.

Jag klippte mig hos en ekofrisör sist. Det var bland det trevligaste jag gjort. Håret blev så bra efteråt och luktade inte frisör. Att klippa mig oftare än helt nödvändigt skulle också vara ett sätt att ge till mig själv.

En annan sak jag borde göra, pga har ont i musklerna hela tiden, är att få massage. Och det tar emot för det känns dyrt, och att jag borde klara mig utan. Men det hade nog varit en investering i mig själv att beställa en tid och få musklerna genomarbetade.

Annars försöker jag framförallt ge mig själv tid och lågt tempo. Och inte skämmas för att jag behöver vila, att jag måste pausa och att saker vissa dagar går långsamt eller inte alls.

Men jag måste hitta sätt att unna mig som inte kopplas till mat. Och kategorisera investeringar i mig själv som något positivt och inte något som tar tid eller pengar.Lämna en kommentar