Vad händer sen?

Vad händer sen?

Det är bara fyra månader tills jag ska vara färdig min utbildning. En master of social science in human ecology – culture, power and sustainability. Stora grejer! Men jag är nervös. Kommer någon vilja anställa mig? Om en arbetsgivare har att välja mellan mig och någon som är frisk, då är jag alltid i underläge. Jag har även stora hål i mitt cv på grund av att jag varit sjuk, haft allvarliga skov och opererats. Det gör ju att jag måste förklara vad som hänt. Det känns lite som att säga ’se här hur bra jag är, men jag viftar nu med min röda varningsflagga, jag är en risk’.

Att vara kroniskt sjuk innebär inte bara att jag har kämpat mig igenom dryga fem år på universitetet. Det betyder att jag måste visa att jag är värd att anställa trots att jag är fysiskt opålitlig. Själv vet jag att jag har förmågan att klara heltidsarbete, men hur övertygar jag en potentiell arbetsgivare att jag är värd att satsa på?Lämna en kommentar