Ale stenar i sommarvind

Ale stenar i sommarvind

Vi har varit tvungna att ta det lite lugnt med vandrandet i en månad då vi har haft lite krämpor. Men idag gick vi en kortare runda för att testa, och det fick bli en runda runt Ale stenar i en rätt så kraftig sommarvind!

Rundan var mappad av rundvandringar i Skåne och vi följde deras guidning helt och hållet! Vi gick lite drygt 5 kilometer och det var vackert precis hela tiden! En verklig naturupplevelse!

Det fantastiska med denna runda var att jag trodde att det skulle vara massor av folk, vilket det var runt själva Ale stenar och i Kåseberga. Men rundan var ganska glest befolkad trots det fina vädret och att det var söndag. Under halva rundan såg vi knappt en människa!

Delar av vandringen gick på Skåneleden utefter kusten och erbjöd vidunderlig utsikt över vattnet, som gick krabb sjö.

Vi avslutade turen i Kåseberga där vi åt en god, men något sen, lunch på Kåseberga fisk. Jag åt varmrökt lax och bad om att få endast sallad som tillbehör. Den rökta laxen är fantastisk och jag äter den varje gång vi är i Kåseberga. Joakim åt stekt strömming med potatismos och lingon, något han älskar!

Den skånska sommaren

Något som, såhär 8 år senare, forfarande fascinerar mig med Skåne är hur olika landskapet och naturen är på olika platser. Österlen, där Ale stenar ligger, är så väsensskilt från Lundaområdet, kusten uppe vid Helsingborg eller mitten av länet. Sommaren tar sig också därmed väldigt olika uttryck! Därför har jag tidigare somrar alltid köpt sommarkortet som är ett kort i kollektivtrafiken som gäller för fritt resande i hela Skåne i två månader. I år blir det inte något sommarkort, eller Sommarbiljett som det heter numera, då jag undviker att åka kollektivt just pga Corona. Istället får vi utforska Skåne på rundvandringar med utgångspunkt från bilen.

Just såhär i mitten av juni så är min favorit vallmon. Vallmon är ju nästan omöjlig att fota, men är nog en av mina topp 3-blommor. Vallmons färg är ju fullkomligt överjordisk! Och i kombination med spannmålen, rapsens gula blommor och gröna växtlighet samt tistlarnas lila blomsterprakt, så blir vallmo representanten för juni och midsommar 2020!

Ett säkert kort för att få se massiva mängder med vallmo är Ale stenar, och trots en stark sommarvind så fick jag några bra bilder att spara tills nästa sommar!Lämna en kommentar