Att inte vara ensam

Att inte vara ensam

Idag är det World IBD day. I mina sociala medieflöden så ser jag så många modiga och inspirerande personer!

För mig har sociala medier, och framförallt Instagram varit viktigare än vad som går att beskriva. Jag ser kroppar med ärr som liknar mina. Det finns människor med minst lika märklig kost som jag har. Liv som levs med ständig smärta visas upp. Och jag känner mig inte ensam.

Att inte vara ensam är underskattat. Under lång tid kände jag mig helt utlämnad till läkare och människor som inte hade upplevt min verklighet. Idag har jag träffat människor med olika sjukdomar, besvär och livsomständigheter. Jag känner andra med samma diagnos som mig och har lärt mig att vi på nästan alla sätt är helt olika. Men samtidigt förstår vi varandra. Och det är ovärderligt!Lämna en kommentar