Den första midsommaren

Den första midsommaren

I helgen firade han och jag vår första midsommar tillsammans. Vi åkte till Varberg. Kustvägen. Vi bodde på Gästis och badade på Leninbadet. Vi åt glass. Besökte fästningen. Åt korv. Och hade en fin helg på alla sätt och vis. För att anpassa helgen till min bråkiga mage och bristande energi var det mycket sömn, och sittande på parkbänkar.

För att inte vara så jobbig så hade vi med hela midsommarmiddagen i en kylväska, långmarinerat kött till oss båda, men också grönsaksspett med haloumi och avokado till mig. Det som bjuds på,midsommar brukar baseras på potatis och så var fallet även denna gång. Men eftersom vi planerat i förväg så blev det ingen stor grej bland de nya bekantskaperna runt bordet. Alkoholen däremot, eller att min mage blir väldigt bråkig av alkohol just nu och jag därför höll mig nykter, det skapar alltid uppmärksamhet. Vi hade botaniserat i det alkoholfria sorti enter på Systembolaget, men det är svårt (och rätt märkligt) att ersätta snaps med något rakt av, och fördrinken som bjöds på tackade jag nej till.  Jag tycker inte nykterheten är pinsam. Jag önskar bara att den vore självvald.

Att sova länge, äta hotellfrukost och ta det lugnt med fina människor är annars en livsstil som fungerar väldigt bra för mig. Jag mår nästan alltid väldigt illa på morgnarna, antagligen på grund av att det var många timmar sedan mat, och hotellfrukost är ett så bra sätt för mig att lyckas äta innan lunch. Det finns många alternativ, det är fint upplagt och man kan ta lite av varje. Det är så bra! Hemma måste jag ju komma på,vad jag ska äta innan jag handlar det eller plockar ut det ur kylskåpet. Jag är en hotellfrukostmänniska trots att jag egentligen tycker extremt illa om frukost.

När de gäller bilderna, jag är bra på att dölja när jag mår dåligt. Jag ler. Jag går över mina gränser. Jag stänger om mig när det är riktigt dåligt. Jag planerar in rejäla pauser, eller hela dagar utan aktiviteter. Jag arbetar runt för att orka hänga med. Jag är också i grunden glad och tillfreds. Därför kan jag le, och le på riktigt. Och genom att jag gör allt det som tar energi, får jag energi. Idag har jag sovit hela dagen. Men det var det helt klart värt!Lämna en kommentar