Planer för att orka saker varje dag

Planer för att orka saker varje dag

Har en helt galen vecka framför mig. Saker varje dag. Borta tre nätter i två omgångar. Och idag (igår) har varit en dag av den riktigt, riktigt dåliga sorten. Jag pushade mig själv för långt när vi firade nationaldagen med en resa till Köpenhamn. God mat, gott sällskap, men antagligen lite för långt.

Jag hade väldigt trevlig, men söndagen blev en dag med extremt illamående. Ett illamående som sitter i hela kroppen, varje gång jag rörde mig blossade det till nya höjder, när jag låg stilla på sidan med ögonen slutna under täcket och andades koncentrerat – in genom näsan, ut genom munnen – så ville jag bara nästan kräkas. Efter lite filmjölk och sylt kom, trots alla mina försök att övervinna illamåendet, ändå det lilla som fanns i magen upp. Nu är jag nervös på ett helt annat sätt för kursdagar, budgetfullmäktige i dagar två, möte inför regionfullmäktige, och kongress med S-studenter. Jag har strategier för tröttheten och svårigheten att få i mig tillräckligt med mat, energidryck, ta med ägg och frukt, men jag har inte några upparbetade strategier för illamående, eller oförmåga att äta över huvud taget.

De kommer således bli en intressant vecka, slutade denna söndag med en tallrik gröt, har nu haft ont i magen i två timmar, men det börjar lätta. Ska sova, så att jag får dyra fyra timmar innan jag måste gå upp, tur att illamåendet däckade mig i flera timmar på eftermiddagen. Och att jag ska på kursgård imorgon och kan ta en paus i tystnad om det skulle behövas. Att vara kroniskt sjuk fritidspolitiker i ett crohnsskov är inte helt optimalt. Men det ska gå. Och jag håller på att lära mig att be om hjälp, av J, av partikamrater, av vänner. Jag försöker sänka kraven på mig själv. Jag försöker hitta strategier för att främja långsiktig hållbarhet.Lämna en kommentar