Kokos- och limekyckling – ett första försök!

Kokos- och limekyckling – ett första försök!

Jag gillar kycklinggrytor, gärna ”asiatiska”. Och den smakbilden gör sig bra för AIP. Kokosmjölk är en basvara som numera används mer eller mindre varje dag. Jag har den i grytor, såser och smoothies. Däremot är jag skeptisk till att ha kokosmjölk i rätter med helt andra smakbilder.

I denna kokos- och limekyckling från A Saucy Kitchen passar dock kokosmjölken perfekt! Denna kycklinggryta är fräsch och har mycket smak, och funkar troligen perfekt i lunchlådan (jag ska prova idag).

Edit:
Receptet har uppdaterats och finns som nytt recept här.



Lämna en kommentar

Kokos- och limekyckling – ett första försök!

Kokos- och limekyckling – ett första försök!

Jag gillar kycklinggrytor, gärna ”asiatiska”. Och den smakbilden gör sig bra för AIP. Kokosmjölk är en basvara som numera används mer eller mindre varje dag. Jag har den i grytor, såser och smoothies. Däremot är jag skeptisk till att ha kokosmjölk i rätter med helt andra smakbilder.

I denna kokos- och limekyckling från A Saucy Kitchen passar dock kokosmjölken perfekt! Denna kycklinggryta är fräsch och har mycket smak, och funkar troligen perfekt i lunchlådan (jag ska prova idag).

Kokos- och limekyckling

Course Huvudrätt
Cuisine Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt

Ingredients
  

  • 700 g kycklingfilé enklast med kycklingfiléer eller kycklinglårfiléer
  • 1-3 krm salt
  • 1-3 msk kokosolja
  • 1/2 st rödlök
  • 2,5 dl buljong
  • 2 st lime juice
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl kokosmjölk

Instructions
 

  • Lägg kycklingfiléerna mellan två bitar plastfolie och banka ut så att de blir jämntjocka. Detta för att kycklingen ska tillagas mer jämt. Salta filéerna på båda sidorna.
  • Hacka löken fint.
  • Smält kokosolja på medelhög värme i en djup panna eller gryta, jag använde traktörpannan. Bryn kycklingen på båda sidorna. Ta ur pannan och lägg åt sidan. Kycklingen behöver inte vara genomstekt utan framförallt ha en stekyta.
  • Ha i mer kokosolja och stek löken på medelhög värme tills den blir mjuk.
  • Hacka koriandern fint.
  • Häll i buljongen och limejuice pressa i vitlöken och ha i koriandern. Koka upp, och låt sjuda i fem minuter.
  • Häll i kokosmjölken och koka upp, låt sjuda ytterligare fem minuter. Smaka av, salta vid behov.
  • Lägg i kycklingen i grytan. Koka lugnt under lock i 5-10 minuter tills kycklingen är färdig, vid 72 grader Celsius.
  • Servera med tex blomkålsris.

Notes

Receptet är en omarbetning från A Saucy Kitchen.



Lämna en kommentar