Köttbullar. Hamburgare. Pannbiffar. Utan ägg!

Köttbullar. Hamburgare. Pannbiffar. Utan ägg!

Jag har alltid lärt mig att ägg är avgörande för att köttfärs ska hålla ihop när man för köttbullar, pannbiffar, hamburgare, köttfärslimpa osv. Men det funkar lika bra utan. Och ströbrödet behövs inte heller!

Det viktiga för att få köttfärsen att hålla ihop är att knåda den ordentligt!

Här kryddas det ofta med en stor mängd örtkryddor, plus salt (peppar är inte AIP) och ibland används lökpulver eller vitlök också.

Sedan använder jag plasthandskar när jag knådar. Köttfärsen fastnar inte på händerna om man har plasthandskar. Och om man gör köttbullar är det lättare att rulla också, vilket är ett plus! Jag knådar, kramar och blandar ordentligt innan jag formar köttfärsen. Och är det burgare som tillagas rekommenderar jag en hamburgerpress, då burgare har en tendens till att krympa är pressen bra att forma burgarna med, men också trycka ut dem med under stekningen.Lämna en kommentar