Maträtt: Tillbehör

Bearnaisesås paleo way

Bearnaisesås paleo way

Att introducera ägg har varit en fantastisk upplevelse. Att kunna göra sås till kött är ett privilegium jag inte lagt märke till innan. Och nu har ett recept på bearnaise skapats! Receptet är mjölkfritt och paleo!

Varm sallad med sötpotatis (AIP, paleo, vegansk)

Varm sallad med sötpotatis (AIP, paleo, vegansk)

Enkelt och snabbt, men gott, är avgörande för att lyckas hålla en kost där all mat ska lagas från grunden. Denna varma sallad började jag arbeta med vid jul då jag skulle komplettera ett julbord. Sedan dess har den utvecklats till att bli en favorit! 

5-minuters cassavatortillas (AIP, paleo, veganska, glutenfria, mjölkfria)

5-minuters cassavatortillas (AIP, paleo, veganska, glutenfria, mjölkfria)

Cassavatortillas är jätteviktigt för mig! Jag får extremt sug efter konsistensen av bröd, men äter jag tortillas (eller små söta frallor, eller rostade cassavakex) någon gång i veckan så är jag helt nöjd såhär i elimineringsfasen. Resterna äter jag som tunnbröd till middagen. Just nu 

Små söta frallor  (AIP, paleo, glutenfria, mjölkfria)

Små söta frallor (AIP, paleo, glutenfria, mjölkfria)

I helgen bjöd vi svärföräldrarna på middag, vi gjorde saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa. En soppa som alltid blir god, men som vid bjudning kräver bröd. Så till de andra köpte vi gott danskt rågbröd. Själv testade jag att baka små söta frallor. De blev riktigt 

Masserad broccoli – att ha till allt!

Masserad broccoli – att ha till allt!

En viktig del i ändringen av min kost är att öka mängden grönsaker, och bredden i vilka grönsaker jag äter. Ett sätt är att ha grönsaker som bara är att äta tillgängligt i kylskåpet, vid alla tillfällen. Som masserad broccoli. En sidorätt som går att ha 

Den stekta brysselkålen- det enkla hösttillbehöret

Den stekta brysselkålen- det enkla hösttillbehöret

Under de senaste åren har jag hittat en mängd grönsaker som jag tidigare knappt visste fanns, som jag nu tycker är fantastiskt goda, och som jag till och med äter som snacks ibland. Det är sötpotatis. Majrova. Och brysselkål. Många tänker att brysselkål är beskt. 

En tolkning av oxrullader

En tolkning av oxrullader

Jag är inte en stor förespråkare av att återskapa recept som jag saknar, eftersom det oftast inte blir tillräckligt likt orginalet ändå. Men samtidigt behöver jag ta inspiration från mat som redan finns. Och att göra en tolkning av oxrullader blev verkligen riktigt bra! Som 

Nomatosås, ja jag säger sås!

Nomatosås, ja jag säger sås!

Sås är en komplicerad del av AIP och därför återkommer jag hela tiden till sås. Och därför blev jag så glad när jag ramlade jag över det som på engelska heter Nomato sauce, en sås baserad på rödbetor och morötter som kan användas istället för 

Blomkålspilaff färggrant till fisken

Blomkålspilaff färggrant till fisken

Blomkål. Känn på ordet, fundera på smakerna. Blomkål är inte det som jag tycker är mest upphetsande på tallriken. Samtidigt är det en ypperlig grönsak att göra tillbehör av. Mättande, ofta rätt prisvärd och lätt att få tag på närproducerat. Därför är det extra roligt