Midsommar – same procedure as last year!

Midsommar – same procedure as last year!

Det här med midsommar tycker jag lätt kan bli alltför uppratat och pressen för att skapa ett lyckat firande kan bli enorm. Som nyår, men lite mindre. De gånger jag har firat midsommar sedan -94, sen jag var 9 år, har vi varit i Ytternäs i Roslagen. Idylliskt, kravlöst, trevligt och med god mat!

Midsommarhelgens största äventyr var årets första bad, det första badet i min nya fantastiska baddräkt och första badet med stomipåse. När nya saker ska prövas är det ett midsommargänget tryggt sällskap att pröva i! Det var skönt att bada, svalt inte kallt. Baddräkten satt fint och var förhållandevis badvänlig. Stomidelen fungerade alldeles utmärkt!

Det som är knepigt med stora högtider är ju att de är så centrerade kring mat och ätande, drickande och efterrätter. Något som jag egentligen inte är så förtjust i. Jag har svårt när det blir för långt mellan måltiderna. Jag älskar att äta kakor och efterrätter fast jag inte mår så bra av dem, men när det är kalas rationaliserar jag för mig själv att det är ok. Mattider och innehåll är ju inte heller så enkelt att ha kontroll över. Men jag överlevde. Mådde inte lika dåligt som jag trodde jag skulle göra. Plus att jag fick receptet på auberginegratängen med mozzarella som serverades som en del av middagen. En rätt som kommer bli en standarddel i min mathållning i framtiden!

Det var enkelt. Det var trevligt. Det var gott. Jag sov nio timmar. All in all, en riktigt bra midsommarafton!Lämna en kommentar