Poddar för att lära mig om mig själv

Poddar för att lära mig om mig själv

Det sätt jag angripit AIP är genom poddar. Jag såg idén om AIP i någon facebookgrupp, men eftersom jag är en person som gillar att vara påläst innan jag agerar, så tog det några månader innan experimenterandet började och att jag sedan kör en elimineringsfas.

Min faktainhämtning har framförallt skett genom poddar, och sedan böcker och bloggar med guider och recept relaterat till poddarna.

Jag angriper alltid poddar med att börja från början. Jag gillar att lära känna den eller de som programleder, och följa med i deras historia. (Jag är likadan med musik, där jag lyssnar på låtar i den ordning de lagts på skivan)

Jag började med The Autoimmune Wellness Podcast. Första säsongen var golden! Den går igenom den bok som programledarna skrivit (The Autoimmune Wellness Handbook) som är en guide till att ta sig an det autoimmuna protokollet på egen hand. Jag köpte boken och den är väldigt värdefull i min process. Avsnitt sju är det avsnitt som rör mat, men jag gillar som sagt att lyssna i ordning, och denna podd tjänar absolut på att lyssna i ordning!

Rätt snart hittade jag också Paleoteket. Det är en AIP-podd på svenska, som både förklarar orsaker bakom resonemangen inom AIP och ger råd för att leva med paleokost. Avsnitt tre tar upp kost och autoimmun sjukdom! Även här har jag en bok, Autoimmun kokbok, av Karl Hultén som har podden och Cecilia Nisbet Nilsson som är kostrådgivare. Det är fantastiskt att ha en kokbok på svenska, och mina kunskaper tex om sötpotatis kommer härifrån, och vi gör pommes som det står i Autoimmun kokbok!

Jag har också lyssnat på Phoenix Helix. Det är en podcast med fantastiska gäster. I avsnitt 3 är dr. Sarah Ballantyne (aka Paleo Mom) gäst. Sarah Ballantyne är en av de viktigaste källorna till forskning om AIP och hennes hemsida är en guldgruva. Phoenix Helix lyssnar jag på mer selektivt och väljer avsnitt som intresserar mig. Phoenix Helix har även massor med recept!

Mitt senaste tillskott är Unbound Healing Podcast. Jag hittade den genom Instagram, där jag följer båda programledarna Michelle på Unbound Wellness och Anne Marie på Grass Fed Salsa. Jag gillar deras approach och de har en syn på kost och medicin som liknar min. Unbound Healing avsnitt fem är en jättebra början om man vill veta mer om elimineringsdieter. Detta är den AIP-podcast jag ser fram emot mest just nu!Lämna en kommentar