Saker som är svåra

Saker som är svåra

Det har varit en fantastisk vårdag idag och jag har mest legat inne och försökt hålla min vänsterhand stilla.

Eftersom det är en inflammation i ett muskelfäste så hjälper bara immobilisering så långt. Använder jag pekfingret så triggar det igång smärta. Och med använder menar jag att hålla en tom plastpåse eller strumpa. Om jag har handen under hjärthöjd för länge så börjar det bulta. Helst ska jag ligga ner med hela underarmen på en lätt uppåtlutande yta så att handleden inte behöver ta all kraft. Då gör det minst ont. Samtidigt måste jag röra på fingrarna och handleden för att inte bli stel. Så det är en balansgång.

Då det i första hamd handlar om smärta så är många saker problematiska. Att laga mat till exempel eftersom det mesta behöver skäras innan det tillagas eller då det äts och jag kan inte hålla emot. Jag var och handlade lite mackor, som inte är det bästa för magen men som måste duga i en dag tills jag åker från Lund, att dra igen dragkedjan på ryggsäcken gjorde att jag hade ont i en  dryg timme efteråt. Men dagens största seger är att jag lyckades duscha utan att det gjorde allt för ont. Jag sprutade ut schampo ovanpå huvudet och samma sak med balsam. Och ansiktstvålen potionerade jag ut på blandaren innan jag använde den. Att raka benen eller så var inget alternativ, men rent hår är idag en stor seger! Frisyren däremot är inte den roligaste eftersom jag inte kan sätta upp håret och inte heller föna eller platta det. Jag kan inte heller sätta på mig de flesta av mina kläder, de har dragkedjor i ryggen och kräver strumpbyxor eller skor som måste knytas. Så jag plockade fram mina lösa jeans för första gången på ett år.

Som tur är ska jag åka till min pappa på västkusten på torsdag och sedan vidare till Stockholm för möten på fredag. I Stockholm bor jag hos min mamma. Det underlättar, då kan jag få hjälp med det som inte går att göra med bara en hand. Det är när jag blir sjuk som det är värst att bo ensam.Lämna en kommentar