Stockholmskväll

Stockholmskväll

Imorgon och på söndag ska jag vara alumni på Bommersviksakademien, BommA. En utbildning inom Socialdemokraterna som jag gick förra året och var bland det bästa som jag gjort av en mängd anledningar och då är det jag lärde mig om ledarskap, partiet och min egen kraft bara en liten del. Nu får jag äran att vara med när nästa kull håller sina slutpass inför de som har initierat utbildningen. Att jag får åka till Bommersvik såhär första helgen i juni är bara det ett stort plus. Det finns något väldigt fint att samlas och bilda varandra och i att umgås utanför de vanliga livets ramar.

Idag har jag mest tagit det lugnt. Sett/lyssnat på musikhjälpen – återföreningen och gjort glassbomb av kesella och hallon.

Receptet är lika delar kesella/kvarg och hallon. Mixa med med mixerstav, det gör inget om inte alla bär helt mosade. Söta med socker/vaniljsocker/sötningsmedel efter behov och blanda med en slickepott. Den går att äta som den är eller som tillbehör till exempelvis kesoplättar. Om en vill höra glassen till en glassbomb, klä insidan av en skål som går att frysa med plastfolie. Pytsa över glassem och platta ut den. Ställ in i frysen och låt stå minst 90 minuter. Sedan går det att vända upp glassbomben på ett fat och ta av den i form av tårtbitar.

Sedan gick jag ifrån alla regler och åt pizza med min vän som ska springa Stockholm maraton imorgon. Jag lyxade till det med mozzarella och parmaskinka. Magen kommer ha hämtat sig till om tolv timmar då bussen går mot BommA.Lämna en kommentar