Testa att äta annorlunda

Testa att äta annorlunda

Jag ska testa lchq. Ett sätt att äta som presenterats i Sverige av Fredrik Paulún. Det går ut på att äta ”low calorie high quality”-mat. Det är ingen radikal lågkolhydratkost som lchf utan en äter fortfarande viss pasta/ris/bulgur/matvete men med fokus på långsamma kolhydrater. Det handlar framförallt om att göra maten från grunden och ha så mycket okonstlade ingredienser som möjligt samt att försöka utesluta raffinerat socker. Att utesluta socker är något som läkarna har get mig rådet att göra, så detta passar mig extra bra! Lchq innehåller fett från mejeriprodukter vilket min mage gillar och jag behöver den probiotika som finns i mejeriprodukter för att må bra. Det fett som en ska använda är oljor som kallpressad olivolja och liknande vilket även det är något som min mage blir glad av, jämfört med mer animaliskt fett.
Jag tänker att det är bra att hitra ett system. Hitta saker som funkar. I mitt personliga trial-and-error så behöver jag riktning och lchq känns som en bra guide där jag kan hitta tips, råd och recept. Så imorgon börjar jag!Lämna en kommentar