Utmattningen

Utmattningen

Igår var jag på kalas. Kakkalas! Fantastiskt trevligt. Alldeles för varmt och så väldigt mycket socker. Jag var beredd på att idag skulle vara en dålig dag. Minst sagt. Socker och kolhydrater gör så att jag blir som bakfull. Men det är värmen som har varit jobbigast. Egentligen har jag velat åka någonstans och bada, men orken har inte funnits. Värmen gör mig så utmattad. Yrslig. Tänker att jag borde försöka ta mig till Tjörn eller någonstans där det är lättare att svalka sig. Men jag måste vara kvar här några dagar till.

Kombinationen av socker-hang over och väldig värme har gjort idag till en läsardag. Jag har läst två hela böcker och läst ut en tredje. Nu är min kvot på bibblan denna vecka slut. Jag har inte läst på det här sättet på flera år. Avslappnat och verkligen bladvändande. Det var såhär jag brukade läsa i tonåren. Bara sluka böcker. Under lång tid så har böcker bara förknippats med plugg och stress och press. Men jag har kanske kommit över det?

Inatt ska jag sova med öppna fönster. Hoppas att det fläktar lite. Och imorgon ska jag hitta vatten. Det måste dock vara en plats med mycket skugga och möjlighet till att åka väldigt nära kollektivt. Kroppen orkar inte med någonting. Kortisonet, värmen och resterna av skrovet gör att jag känner mig som jag har influensa. Utmattningen är total.Lämna en kommentar