Bokbeställningen är gjord!

Bokbeställningen är gjord!

Att skapa goda förutsättningar för att lyckas är viktigt för mig. De senaste åren har mycket gått fel och jag klarar inte av fler misslyckanden för tillfället. Jag har lyssnat igenom alla avsnitt av The autoimmune wellness podcast och det har gett mig många verktyg. Idag har jag också printat ut en lista på produkter att äta och undvika. Mest för att långsamt byta ut produkter under de närmaste veckorna, och möjliggöra andra val. Som idag köpte jag frukt mellan mina möten, istället för en glutenfri squeezy.

Jag har även lagt en beställning på två böcker. Autoimmun kokbok – läkande kost, av Karl Hultén (som har Paleopodden) och Cecilia Nisbet Nilsson. Jag tänker att det är bra att ha svenska recept, utifrån svenska förutsättningar, att ha som grund för matlagandet. Sedan har jag beställer The autoimmune wellness handbook av Mickey Trescott och Angie Alt (som har The autoimmune wellness podcast). Det är en handbok som steg för steg hjälper till med övergången in i elimineringsfasen och att sedan introducera mat igen. Som sagt, goda förutsättningar.

En sak jag upptäckt under de senaste veckorna är att i Sverige pratas det om autoimmun paleo, på engelska benämns det hela som autoimmune protocol. I autoimmune protocol ingår mer än bara kost, även sömn och stressreducering är viktiga parametrar i för att hitta en hållbar livsstil.

Jag själv upplever att stress påverkar mig mycket, även den typ av stress som kommer genom ett liv i högt tempo och sånt som gör att jag presterar bra. Det funkar en stund, men sedan säger kroppen ifrån. Sömn är något jag måste bli bättre på, så det kommer bli en utmaning.

Själv kommer jag oftast änvända AIP som benämning för den process jag är påväg in i. Och då mena det autoimmuna protokollet i sin helhet.2 thoughts on “Bokbeställningen är gjord!”

  • Hej!

    Har också börjat lyssna på Autoimmune Wellness-podden. Så intressant! Följer din matresa med stort intresse. Har haft crohns i 20 år nu och experimenterat med kosten i tio. Utesluter gluten och laktos samt försöker äta så ”rent” och sockerfritt som möjligt. Tror att det gör skillnad, men vet också att när jag är väldigt dålig reagerar tarmarna på allt inklusive vatten…för närvarande har jag dock en relativt mild inflammation sedan diverse operationer, men inflammationen påverkar ju ändå med orolig mage och trötthet. Tycker om AIP:s helhetstänk och vet att jag måste jobba med sömnen och stressen..Lycka till och kram!

    • Kul att du läser! Jag ska försöka beskriva både vad jag äter och hur jag löser det rent praktiskt! Idag stod jag emot ett extremt chipssug, vilket är en seger i sig!

Lämna en kommentar